(ACN) Els sindicats USO i UGT han presentat aquest dijous una demanda de conciliació prèvia a la convocatòria de vaga davant ASEATA, la patronal que representa totes les empreses del sector d’assistència a terra als aeroports de l’estat. La convocatòria de vaga, a la qual estan cridats uns 60.000 treballadors segons dades dels sindicats, començarà a partir del 21 d’abril.

USO i UGT subratllen que el conflicte afecta les plantilles que presten serveis d’assistència a terra, les aeronaus i els passatgers, mercaderies, correu i el servei de col·locació i retirada de passarel·les que connecten l’aeronau amb la terminal portuària. Els sindicats convoquen la vaga per la dificultat de tirar endavant les negociacions per pactar un conveni col·lectiu del sector.

Discrepàncies entre sindicats i patronal

Segons USO i UGT, una de les discrepàncies principals es troba en l’article que regula les normes i garanties econòmiques del personal subrogat. Afirmen que la patronal només l’accepta per al cas de futures negociacions. A parer dels sindicats, aquesta condició “podria coartar” els drets tant dels treballadors que actualment han estat subrogats “com dels que es puguin veure afectats en processos de subrogació futurs”.

Malgrat les discrepàncies inicials, sindicats i patronal finalment han arribat a un acord que ha permès desconvocar la vaga.