El districte de Sants-Montjuïc ja disposa del primer vehicle d’ús compartit. Es tracta d’una bicicleta elèctrica amb un remolc i una capacitat de 300 quilos que facilita el repartiment de mercaderies a entitats, comerços i veïns. La iniciativa l’ha impulsada l‘Economat Social en col·laboració amb la Lleialtat Santsenca, Biciclot, Som Mobilitat i Som Energia. A més, té la participació de l’Ajuntament a través del Pla Clima.

Un vehicle a l’abast de tothom

Per fer servir el vehicle s’ha de fer una reserva a través de l’aplicació mòbil de Som Mobilitat. Hi ha la opció de llogar-la amb xofer o sense. En aquest darrer cas el conductor ha de fer un curs de formació previ impartit per Biciclot.

La bicicleta elèctrica amb remolc estarà disponible de dilluns a divendres de 10 del matí a 8 del vespre. Sempre s’haurà d’agafar i tornar a la Lleialtat Santsenca i el preu del lloguer pot anar des dels 2 fins als 15 euros l’hora, depèn de la periodicitat amb què s’utilitzi i de la necessitat de xofer o no.

Necessiten més usuaris

De moment el fa servir l’Economat Social per fer els repartiments a domicili i està previst que també el faci servir un projecte de llombricultura del barri, però l’objectiu dels impulsors és ampliar el nombre d’usuaris. D’aquesta manera asseguren que seria molt més fàcil cobrir les despeses del lloguer del vehicle.