Després del seu naixement l’abril del 2018, i dels reajustaments inicials de tot nou projecte, que la va convertir en una cita mensual, La Pionera ja ha trobat el seu lloc a la ciutat i el seu segell propi, apostant pels emprenedors que comencen, la cultura i el consum conscient.

Un dinar (gratuït) amb aliments recuperats

Prova d’això és la propera edició de La Pionera, 24 i 25 de novembre (l’última de l’any), que coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus es convertirà en altaveu de les persones i projectes que treballen per la reducció del malbaratament alimentaria i la cultura de l’aprofitament.

I atenció, la Plataforma Aprofitem els Aliments organitzarà un àpat gratuït per a 1.000 persones, amb aliments recuperats que queden fora dels circuits comercials.

L’àpat és a les 14 h, tant dissabte com diumenge, en el cas de dissabte, a més, durant tot el matí hi haurà xefs reconeguts cuinant amb tots els aliments sobrants dels supermercats que, des de la plataforma -i gràcies a la mobilització de voluntaris i voluntàries- s’hauran recollit el dia anterior.

I una dada per retenir: segons la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya del 2011 UAB-ARC, a l’any es malbaraten 262.471 tones d’aliments, que equival a 35 kg a l’any per persona.