Nova mobilització per reclamar la creació d’un carril bici a la via Augusta. La Plataforma Bici Augusta defensa que aquesta artèria s’ha convertit en un autèntic corredor de cotxes i motos constants i que cal transformar-la per crear una ciutat més sostenible. La proposta és habilitar dos carrils bici als laterals que facilitin la connexió a Sarrià – Sant Gervasi amb bicicleta. Es tracta de més de quatre quilòmetres que anirien de la Diagonal fins a la plaça de Borràs. Encara que ara mateix el consistori només té projectat el tram entre Diagonal i plaça de Molina.

Per visualitzar la reivindicació, diverses associacions de ciclistes han fet aquest diumenge una protesta per reclamar aquest carril bici. Un centenar llarg de ciclistes han ocupat la via Augusta com si fossin cotxes per demostrar que les dues rodes són ara mateix el vehicle ideal per moure’s a banda i banda de l’avinguda, ja que no contaminen i ocupen molt menys espai.

Els ciclistes no entenen perquè s’està endarrerint la posada en marxa d’aquest carril que comunicaria la Diagonal amb Sarrià – Sant Gervasi i els Túnels de Vallvidrera. Diuen que hi ha espai de sobres i que la creació facilitaria molt la mobilitat en bicicleta a la zona.  Per això reclamen celeritat a l’Administració. Precisament aquesta setmana,  la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics‘ que l’Ajuntament implementarà “aviat” el carril bici a la via Augusta. És més, el pla que el consistori va presentar a l’abril  per potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic, ja incloïa aquesta mesura.