operacio sortida sant joan c-58

És el primer cap de setmana en què els barcelonins tenen llibertat de moviments per tot el territori català després d’entrar aquesta setmana en la fase 3 de la desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus i, posteriorment, en la represa o nova normalitat. A més, són els dies previs a la revetlla de Sant Joan i alguns ciutadans han aprofitat per fer un pont fora de la ciutat després de mesos de confinament. Malgrat que aquests ingredients feien pensar en una operació sortida complicada, segons el Servei Català de Trànsit, l’inici de la sortida s’està fent amb tranquil·litat i sense grans complicacions per circular.

Gairebé 390.000 vehicles surten de l’àrea metropolitana

El Servei Català de Trànsit ha informat que fins al vespre d’aquest divendres han sortit de l’àrea metropolitana 387.789 vehicles, un 12,9 % menys que en un divendres normal i un 19,34 % menys que en la mateixa setmana d’ara fa un any. Pel que fa a les entrades, hi ha hagut 347.533 vehicles que han accedit a l’àrea metropolitana, un 17,3 % menys que un divendres d’abans de la pandèmia i un 16,65 % inferior a les mateixes dates del 2019. La previsió del Departament d’Interior és que aquests dies surtin mig milió de vehicles i es faran 476 controls de trànsit per part dels Mossos d’Esquadra.

Sortida esglaonada i sense grans retencions

Segons Trànsit, a primera hora de la tarda s’han produït algunes retencions aïllades a les rondes de Dalt i del Litoral i també en algunes vies de l’àrea metropolitana com l’AP-7, la B-30 i la C-17. Amb tot, no hi ha hagut complicacions destacables i els cotxes amb pogut circular sense trobar grans congestions.

Un equip de betevé ha fet guàrdia durant una part de la tarda a l’avinguda Meridiana i no hi ha hagut problemes circulatoris. Malgrat que molts barcelonins passaran aquests dies fora de Barcelona, d’altres han preferit quedar-se a la ciutat.