Bicing

(ACN) Els treballadors del Bicing han ratificat el preacord al qual van arribar l’empresa i els sindicats fa uns dies i, d’aquesta manera, desconvoquen la vaga indefinida que havien anunciat per a aquesta setmana. Els sindicats presenten aquest dijous al Departament de Treball l’anul·lació de la convocatòria de vaga.

D’aquesta manera els treballadors avalen la proposta de l’empresa, que ja va fer que es suspengués temporalment la vaga mentre se sotmetia a votació, tot i que insten les parts a seguir treballant per poder signar un conveni col·lectiu. De moment, les dues parts continuen negociant per fer-ho possible i, segons la CGT, les converses van en la bona direcció.

Increment salarial, millores en la jornada i baixes cobertes

El preacord entre el comitè de vaga i l’empresa inclou assolir un únic conveni col·lectiu per als propers cinc anys, que iguali a l’alça les taules dels dos convenis que coexisteixen fins ara. També s’inclou un increment anual de 850 euros els tres primers anys i de 500 per als altres dos, que suposa un augment de les taules salarials en cinc anys de 3.550 euros.

També s’ha acordat, com reclamaven els sindicats, cobrir el 100 % de les baixes per accident de treball, malaltia comuna amb intervenció, hospitalització i malalties greus.

L’acord preveu una jornada laboral de 39 hores setmanals i eliminar la jornada partida.