El Comitè d’Empresa del Bicing ha “suspès temporalment” la vaga en el servei que havia de començar aquest dimarts, 8 d’octubre. Segons ha explicat a betevé un dels responsables d’aquest comitè, en representació de la CGT, Sergio Fernández, “l’empresa ens ha fet una oferta que no veiem malament“. Un dels portaveus sindicals assegura que la proposta preveu l’aprovació d’un conveni col·lectiu únic -fins ara hi havia dos-, un increment salarial de 850 euros en tres anys, i una equiparació de la jornada laboral a 39 hores setmanals. Toi i això, els representants dels treballadors han matisat que la decisió de desconvocar la vaga o de mantenir-la “dependrà de què decideixin els treballadors en assemblea“.

Segons ha concretat Fernández, seran diverses assemblees, presencials i “es faran coincidir amb el màxim de torns laborals possibles” per a que tots els treballadors hi puguin participar. Això vol dir que el dia clau per a desencallar el conflicte serà dimarts, ja que les assemblees se celebraran entre “la nit d’aquest dilluns i dimarts al migdia”. Tot i això, el resultat final de les votacions no es farà públic fins dijous dia 10.

La companyia responsable del servei ha llegit aquest preacord per desencallar el conflicte amb més cofoïsme, ja que en un comunicat a Twitter, ha anunciat que “la vaga finalment ha quedat desconvocada”.

Els treballadors de Pedalem, l’empresa externa que gestiona el Bicing, havia anunciat la setmana passada la convocatòria d’una vaga indefinida, a partir del 8 d’octubre, per reclamar millores salarials, un conflicte en el qual el consistori —a través de l’empresa municipal B:SM— no ha intervingut en considerar que es tracta “d’un conflicte intern” entre treballadors i empresa.