Aquest dimarts els treballadors del Bicing decideixen si accepten el preacord per desconvocar les aturades que estaven previstes a partir d’aquesta setmana. En una reunió d’última hora i després d’intenses negociacions el comitè d’empresa va arribar a l’entesa amb Pedalem Barcelona, nova concessionària del servei. Ara, però caldrà que els 150 treballadors del Bicing hi diguin la seva. Ho faran votant en els dos centres de treball que hi ha a Barcelona i l’Hospitalet al llarg d’aquest dimarts i en diferents franges horàries. De fet, a la nit, ja s’ha fet la primera assemblea per als treballadors que cobreixen el torn nocturn. El resultat final de les votacions, però, no es farà públic fins dijous 10 d’octubre.

La proposta de l’empresa

El comitè ha explicat que l’empresa s’ha mostrat disposada a negociar un únic conveni per a tots els treballadors per als propers cinc anys. Aquesta era precisament una de les principals demandes, ja que fins ara n’hi havia dos. La proposta preveu igualar a l’alça les taules salarials, fet que en el cas dels mecànics, per exemple, suposa un increment de 100 euros al mes.

També preveu un increment salarial de 850 euros en els tres primers anys i de 500 anuals per als dos anys següents. A la pràctica comporta un increment de les taules salarials de 3.550 euros en cinc anys. Altres millores en la retribució són l’augment del plus de nocturnitat i la creació d’un plus de cap de setmana. A banda, introdueix la subrogació de la plantilla, l’eliminació de la jornada partida i garanteix dos dies de descans consecutius.

També contempla una equiparació de la jornada laboral a 39 hores setmanals (37 a l’estiu), i els treballadors d’oficines 37 hores setmanals tot l’any.