L’Ajuntament de Barcelona ha confiscat en menys d’un mes 400 patinets elèctrics d’ús compartit que dues empreses (Reby i Bird) aparquen sense permís a l’espai públic. Els vehicles reposen en un dipòsit municipal i no es retornaran a les empreses. A mitjans de setembre, la Guàrdia Urbana i personal de B:SM van iniciar un dispositiu per retirar els patinets elèctrics sense llicència estacionats als carrers.

 

Tal com ha fet amb les bicicletes i motos compartides, l’Ajuntament vol elaborar una normativa específica per als patinets elèctrics i obrir un concurs públic per atorgar llicències per estacionar a la via pública. De moment, ja ha mantingut contactes amb les empreses de lloguer de patinets per ultimar una regulació, que es vol tenir enllestida 1 d’abril del 2020.

25 empreses interessades en Barcelona

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha explicat que hi ha 25 empreses que volen operar amb patinets elèctrics de lloguer a Barcelona. D’aquest total, 23 han pactat amb l’Ajuntament no posar patinets en circulació fins que hi hagi la regulació. Alarcón ha dit que si actuessin totes 25 hi hauria uns 10.000 patinets al carrer. Tot i que no ha concretat quantes llicències es donaran, ha deixat clar que no hi haurà lloc per a les 25 empreses.