L2-L5-talls-agost

Renfe ha anunciat que torna a reduir les circulacions de l’AVE i la llarga distància del 50 % actual al 30 % des d’aquest dimarts per l’emergència sanitària del coronavirus. A banda, només estaran disponibles un terç de les places dels trens en circulació, amb el que l’operadora només vendrà els 10 % dels bitllets. Segons la companyia, la demanda ha caigut un 95 % sobre el que és habitual i l’ocupació dels serveis comercials de la companyia ha caigut considerablement a tots els corredors, situant-se per sota del 10 %.

A partir d’aquest dimecres 25 de març Renfe adapta el servei ferroviari a les línies de Rodalies a la demanda existent i respectant un nivell d’ocupació que representi un terç de la capacitat màxima. D’aquesta manera es respecte el propòsit de mantenir distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries. Renfe ha habilitat dos telèfons on es poden consultar els nous horaris: 900 41 00 41 i 912 320 320.

A partir d’ara la nova programació dels trens és la següent:

  • Feiners de dilluns a divendres: Oferta del 66% a totes les línies
  • Dissabtes i Festius: Oferta d’un 50% del servei habitual de dissabtes.
  • Les línies R7, RG1 i RT1 no presten servei. A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus

Menys transport públic durant el cap de setmana

El metro, els busos de TMB, el TRAM i Rodalies oferiran el 50 % dels seu habitual durant el cap de setmana. Pel que fa als autobusos urbans metropolitans funcionaran al 60%, i els interurbans reduiran l’oferta al 40 %. Els FGC funcionaran entre el 33 i 40 %, segons les línies i franges horàries. La línia L4 circularà entre l’avinguda del Tibidabo i Gràcia, on es podrà fer transbordament.

Tant el metro, com els FGC i el TRAM finalitzaran el servei a la mitjanit.

Alteracions en els serveis nocturns de transport públic

Els operadors de transport públic de l’àrea de Barcelona (Metro, FGC i TRAM) ja han anunciat alteracions al servei nocturn. Asseguren que volen ser coherents amb la recomanació de les autoritats d’alentir l’activitat i reduir la vida social per frenar l’expansió del coronavirus i, per això, aquest divendres i dissabte no prestaran servei a partir de la mitjanit. Per tant, en el cas del metro, els combois sortiran de les estacions d’origen de cada línia a les 12 de la nit i després no hi haurà circulació fins que la xarxa torni a obrir, a les 5 del matí de diumenge.

TRAM, per la seva part, també finalitzarà el servei de tramvia d’aquesta nit de dissabte entre les 23.40 h i la mitjanit. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) finalitzarà el seu servei a les 23 h. Els combois tornaran a circular diumenge.

El NitBus redueix l’activitat

Davant l’evolució de la covid-19, l’AMB, ha decidit reduir a la meitat el servei de NitBus. Per tant, a partir d’aquest dissabte, la freqüència de pas dels combois passa dels 20 minuts d’espera habituals als 40 minuts. 

Recomanen no utilitzar el transport públic

Tot i que el transport públic seguirà funcionant, recomanen no utilitzar-lo si no és indispensable, sobretot les persones de més de 65 anys i els grups considerats de risc. També han informat que estan aplicant mesures per protegir la salut d’usuaris i treballadors.

S’han tancat els punts d’atenció presencial, han suspès la venda de de bitllets a bord dels autobusos i l’habilitació de la segona porta per pujar-hi i s’ha cancel·lat l’atenció als clients a les estacions. Tot i això, continuaran informant a través dels intèrfons de les andanes i vestíbuls, del telèfon 900 701 149 (de dilluns a diumenge, de 8.00 a 21.00 h) i de Twitter (laborables de 7.00 a 20.00 h.).

També han confirmat que desinfecten diàriament els espais d’ús col·lectiu amb aigua, detergent, lleixiu o altres desinfectants. Es fa el mateix amb elements que siguin susceptibles de ser tocats com seients, baranes, polsadors o taules, entre d’altres.