El Tramvia Blau reubicarà la parada d’origen i final, un cop acabin les obres per millorar-ne la infraestructura i la remodelació de l’avinguda del Tibidabo i la plaça de Kennedy. Des que es va inaugurar el servei (el 1901), la parada s’ha ubicat davant de La Rotonda, a la vorera Besòs de l’avinguda del Tibidabo; en un futur es desplaçarà uns 50 metres, fins a l’entrada dels Jardins de la Tamarita, a la vorera muntanya del passeig de Sant Gervasi.

La raó és que l’Ajuntament prepara un projecte de reforma ambiciós per a tot l’entorn, que restarà espai als cotxes i donarà voreres exponencialment més amples per als vianants. De fet, la vorera muntanya del passeig de Sant Gervasi, serà suficientment ampla com per encabir-hi bé la parada del tramvia entre el pas dels vianants.

carril bici avinguda tibidabo

Vies, catenàries i tallers nous

Les tasques de millora del Tramvia Blau, que està fora de servei des del gener del 2018, suposaran la instal·lació de vies, catenàries i pals de suport nous, i també es rehabilitaran els combois i el taller. Una altra novetat del futur tramvia és que transcorrerà paral·lel a un carril bici de nova creació, a l’avinguda del Tibidabo.

Kennedy multiplicarà l’espai de vianants

Pel que fa a la reforma de la plaça de Kennedy pròpiament dita, que es farà en paral·lel a la remodelació del Tramvia Blau, donarà molt més espai de vorera per als vianants. Per això es reordenarà el trànsit: s’eliminarà la rotonda que hi ha a la plaça i tot el trànsit de Balmes (tant de pujada com de baixada) passarà per on ara hi ha els cotxes en sentit muntanya.

reforma plaça kennedy

Aquesta actuació permetrà que tota la banda Llobregat de la plaça de Kennedy es desfaci de l’asfalt per als cotxes i sigui una zona de pas per a vianants. Amb l’objectiu de tenir un espai més diàfan, l’Ajuntament eliminarà la barana que ara delimita l’àrea d’esbarjo infantil i hi posarà una mena d’escalinata per salvar el desnivell entre l’interior de la plaça i el carrer de Balmes.

Per ara, les obres no tenen un calendari definit. L’únic que se sap és que l’Ajuntament ha tret a concurs la redacció del projecte final, i que l’actuació total tindrà un pressupost aproximat de 19 milions d’euros.