Vestíbul reformat de la plaça de Catalunya dels dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

El vestíbul de l’estació de la plaça de Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que dona accés a la Rambla ha tornat a obrir al públic aquest dimarts. La instal·lació ha estat tancada el mes d’agost per obres d’ampliació i millora. D’aquesta manera FGC recupera els dos accessos a la principal estació de la línia Barcelona-Vallès: el de la Rambla i el del carrer de Bergara, que ha continuat operatiu el temps que han durat els treballs.

FGC ha informat a través d’un comunicat que el vestíbul ha guanyat 63 metres quadrats i això ha permès desplaçar la barrera tarifària i les màquines de venda de títols de transport per optimitzar els fluxos d’entrada i sortida de persones.

Vies 1 i 2, tancades fins al 9 de setembre

Les andanes de les vies 1 i 2 continuaran tancades fins al 9 de setembre per millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès. L’objectiu és preparar aquesta infraestructura per l’arribada de les noves unitats de tren a partir del 2021.

El 10 de setembre també tornarà a estar operatiu l’ascensor del vestíbul Rambla i la línia 7 tornarà a funcionar sense necessitat de transbordament a Gràcia. També entrarà en servei un nou ascensor que connecta el vestíbul Rambla amb les andanes, i dues escales mecàniques de pujada des de l’andana central.

Freqüències de pas cada cinc minuts el 2021

FGC ha explicat que les obres que realitza per allargar les vies a l’estació de la plaça de Catalunya són necessàries per poder fer l’entrada automàtica a l’estació. Això permetrà incrementar les freqüències a la línia Barcelona-Vallès a partir del 2021. D’aquesta manera, en hora punta hi haurà trens a Terrassa i Sabadell cada cinc minuts.