Barcelona es prepara per encarar una tardor amb noves restriccions per al cotxe.

L’Ajuntament ha tret a concurs les obres per ampliar algunes voreres del centre i construir un carril bici de cap a cap de la ciutat. Els treballs implicaran reduir el nombre de carrils per al trànsit privat en vies com Aragó, Pelai o la ronda de la Universitat.

Què es farà aquesta tardor?

carril bici arago

  • Xamfrans amb herba i un arbre a Rocafort: Tal com ja passa al xamfrà amb Consell de Cent, tres xamfrans més de Rocafort sumaran un parterre amb herba i un arbre (que seran arbres de l’amor): s’executaran a les cantonades amb València, Aragó i Diputació. Els parterres s’instal·laran a l’espai pintat amb pintura blava i no suposaran una afectació addicional per al trànsit.

xamfrans rocafort

ampliacio voreres ronda universitat

ampliacio voreres pelai

Carrers oberts els caps de setmana

En paral·lel als treballs per ampliar voreres, l’Ajuntament també reprendrà el projecte per tallar al trànsit algunes vies principals de la ciutat durant els caps de setmana. Abans de la pandèmia i durant el desconfinament, Barcelona va optar per destinar als vianants tot l’espai públic de la via Laietana, l’eix Sants – Creu Coberta i el passeig de Sant Joan, entre d’altres.

Aquesta mesura es reprendrà a partir del primer cap de setmana d’octubre i prohibirà completament el pas dels cotxes, mentre estiguin els carrers oberts als vianants.
via laietana tallada trànsit

La ZBE, a punt per començar a multar

El que també començarà aquesta tardor és el règim sancionador de la zona de baixes emissions: a partir del 15 de setembre, les càmeres de la ZBE de Barcelona imposaran les primeres multes als cotxes més contaminants (els que no tinguin etiqueta ambiental de la DGT).

La intenció inicial de l’Ajuntament era començar a sancionar els cotxes sense etiqueta l’1 d’abril del 2020, però la pandèmia va aturar-ne els plans. Les multes de la ZBE de Barcelona oscil·laran entre els 100 i els 999 € (turismes, motos i ciclomotors), en funció de si hi ha decretat un episodi de contaminació o no.
Càmera zona baixes emissions