vaga taxis manifestacio

El sector del taxi podria tornar a sortir a protestar als carrers ben aviat si el Govern espanyol no allarga les ajudes al autònoms pel cessament d’activitat pel coronavirus fins al 30 de setembre. El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ha avisat que si no es donen aquestes condicions es manifestaran de nou. “El Govern ha de ser-hi en aquests moments i confiem que hi serà, però cal veure en quins termes, serrells i condicions”, ha dit Álvarez.

Reclamen canvis en la normativa

El sindicat Elite Taxi s’ha reunit aquest dimarts amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per traslladar-li les inquietuds del sector. Tito Álvarez ha sol·licitat a l’executiu central que adapti la normativa a la nova normalitat. Segons Álvarez, la regulació actual no està pensada per a la demanda actual de taxis amb “parades plenes” i ha advertit que “si no hi hagués ajudes “aniríem a un altre conflicte sens dubte”.

Circulen un 60 % dels taxis

Des d’aquest dilluns circulen per l’àrea metropolitana menys taxis dels habituals després de l’acord entre les associacions del sector i l’Institut Metropolità del Taxi per ajustar l’oferta del servei a una demanda menor per la manca de turistes. Fins al 6 de juliol només treballaran un 6.000 taxis, el 60 % del total, i a partir del 6 de juliol i fins al dia 20 ho faran uns 7.000 vehicles, el 70 % de la flota.