Discoteca

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha fet un comunicat en què critica la gestió que està fent la Generalitat en la reobertura de les discoteques i bars musicals després de l’estat d’alarma pel coronavirus. Els empresaris denuncien que l’Administració ha canviat en diverses ocasions la normativa i la darrera de les ocasions, un dia abans de la revetlla de Sant Joan, ha estat “un galleda d’aigua freda per al sector”.

Sorpresa abans de Sant Joan

El sector de l’oci nocturn denuncia la inseguretat jurídica que els està suposant que la Generalitat canviï en més d’una ocasió els requeriments i els protocols que els negocis han de seguir. Fecalon apunta que s’han enviat “tres resolucions diferents en només tres dies” i malgrat les reunions que han mantingut les dues parts, no s’ha arribat a un acord satisfactori. La darrera actualització de la normativa s’ha fet pública aquest dilluns i impedeix el ball a persones desconegudes i marca unes distàncies de seguretat d’un metre i mig entre coneguts i de 2,5 metres entre desconeguts. Com a conseqüència, alguns empresaris ja han anunciat que no obriran per la revetlla de Sant Joan. En el mateix comunicat, assegura que aquest fet promourà els “botellones” i les festes clandestines “sense control i cap mesura sanitària”.

Situació financera al límit

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn ha alertat que molts negocis viuen una “situació econòmica catastròfica i financera al límit” després de temps sense obrir i sense rebre ajudes públiques. Reclama a les administracions que els donin subvencions per cobrir les despeses corrents que les empreses han generat durant l’estat d’alarma.