Els taxistes de Barcelona han fet una marxa lenta per homenatjar les víctimes del 17 d’agost. L’acció impulsada pels taxistes s’havia de fer aquest divendres, coincidint amb el primer aniversari de l’atemptat a la Rambla, però les fortes pluges han fet ajornar la marxa lenta fins a aquest dissabte. Les associacions del sector del taxi de l’àrea metropolitana han volgut homenatjar les víctimes de l’atac terrorista recorrent des de la plaça Urquinaona fins a la Rambla, on han ocupat tant el carril de pujada com el de baixada.

Un cop arribats al punt on la furgoneta es va aturar després de l’atropellament, el mosaic de Miró, els taxistes han llegit un manifest recordant les víctimes i lloant també la feina dels serveis d’emergències així com l’actitud que va adoptar tota la ciutadania envers l’atemptat. En acabar, han deixat anar un total de 16 globus a l’aire, en record a cadascuna de les víctimes mortals.

Per últim, han fet una ofrena floral. Els barcelonins i turistes que eren a la zona en aquell moment també s’han volgut sumar a l’homenatge i han aprofitat per encendre espelmes o deixar-hi objectes i cartes. Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, ha explicat que després de l’homenatge animaven a tothom “a fer el que els terroristes no volen que fem: viure amb tranquil·litat i seguir la vida amb normalitat“.