Prop de 200 persones han participat en l’homenatge que ha organitzat l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) al monument a Francesc Macià, a la plaça de Catalunya. El president de l’associació, José Vargas, ha atacat l’alcaldessa, Ada Colau: “A la inefable i nefasta alcaldessa li surten granellades quan es reuneix amb les víctimes, potser és per això que no ens ha convidat [a l’acte unitari del 17 d’agost]”. Vargas, a més, ha acusat Colau de “sentir-se més còmoda amb terroristes com Otegi o de Terra Lliure, com Carles Sastre i Fontanals”, a qui ha dit que “els posa la catifa vermella”.

José Vargas assegura que Colau no els ha convidat a l’acte oficial de divendres i que, per això, l’ACVOT ha organitzat una ofrena floral anticipada. En aquest acte també hi han participat representants dels partits de Ciutadans, PP, PSC o VOX, o representants de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

L’homenatge també ha fet referència a la presència dels monarques a Barcelona. Dolors Montserrat, portaveu del PP al Congrés, ha afirmat que no permetrà que es xiuli el rei Felip VI i ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que trenqui l’equidistància perquè considera que “no respecta el monarca”. Aquest és el primer d’un seguit d’homenatges que tindran lloc a Barcelona durant el primer aniversari de l’atemptat a la Rambla i Cambrils.