Les obres del túnel de la plaça de les Glòries provocaran afectacions al servei del TRAM a finals de gener. Diumenge, 27 de gener, el pas del tramvia quedarà interromput entre Glòries i Sant Martí de Provençals. A partir de dilluns, 28 de gener, i fins a finals d’abril el tall serà entre Glòries i Can Jaumandreu. Per intentar minimitzar les afectacions als usuaris, l’Ajuntament, l’Autoritat del Transport Metropolità i l’empresa TRAM habilitaran un servei de busos llançadora per cobrir el tram afectat.

El tall del servei entre Glòries i Can Jaumandreu afectarà la circulació en ambdós sentits de les línies T5 i T6, que no prestaran servei a les estacions de Glòries i La Farinera. De fet, l’estació de Can Jaumandreu es convertirà en estació terminal per als tramvies. La línia 4, que també dona servei a la parada de Glòries, no se’n veurà afectada i mantindrà el trajecte entre Ciutadella i Sant Adrià de forma habitual. L’Ajuntament calcula que, en un dia feiner, el tall afectarà uns 4.900 usuaris del tramvia.

Desconnexió de la catenària per fer les obres amb seguretat

El motiu del tall és l’avenç en les obres del túnel de Glòries. Des del mes d’octubre s’estan fent el mur de pilons del costat mar i el mur de pantalles centrals. En la fase de treballs que s’inicia ara s’han de construir els pilons del costat mar entre els carrers de la Llacuna i de Sant Joan de Malta, en una zona molt propera a la catenària i a les vies del tramvia. Per fer els treballs amb seguretat, s’ha de desconnectar la catenària i és per aquest motiu que es tallarà el servei del tramvia durant tres mesos.