Un taxista amb barretina ha estat increpat durant l’assemblea de taxis per haver intervingut en català. A l’inici de la seva intervenció, un company se li ha acostat per demanar-li que canviés al castellà. La resposta: “Ah, que m’escolten a Espanya? Doncs que posin subtítols“, un comentari que ha aixecat tant xiulets com aplaudiments.

El taxista ha continuat el seu discurs sense canviar d’idioma, argumentant que “tot taxista ha de saber entendre el català, i si no, no li donen la credencial”. Veient que es mantenien les protestes i els xiulets, hi ha afegit que “si jo vaig o neixo en una terra mil·lenària, amb una llengua mil·lenària, he d’entendre-la”. Aquest ha estat el moment en què més l’han increpat, fins que finalment ha optat per acceptar el canvi d’idioma i ha seguit la seva intervenció en castellà.

Aquesta és una mostra més dels moments de tensió que s’han viscut durant una assemblea amb opinions molt polaritzades sobre el proposta de regulació de les VTC feta per la Generalitat. El desacord ha fet que el fins ara líder de les protestes, Alberto Álvarez, dimitís com a portaveu del comitè de vaga.