Els taxistes han començat la cinquena jornada de vaga indefinida amb una assemblea a la plaça de Catalunya, i amb la vista posada en la reunió al Departament de Territori entre els representants del sector i el conseller Damià Calvet.

En l’assemblea matinal han decidit fer un recorregut, que ha començat a les 12 h a la mateixa plaça, fins a la seu del Departament de Territori. Durant la marxa s’han vist imatges curioses, com una veïna que els ha mostrat el seu suport des d’un balcó desplegant una pancarta petita on havia escrit “1/30″. Aquesta és la ràtio que estableix la llei que ha d’haver: una llicència de vehicle de lloguer amb conductor per cada 30 llicències de taxi.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Conflicte taxis i VTC: Quantes llicències hi ha a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/llicencies-taxi-vtc-barcelona-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

De nou, han tallat diverses vies principals de la ciutat, com la ronda de la Universitat, el carrer de Sepúlveda, o la plaça d’Espanya, on s’han assegut al terra durant una estona.

En diverses ocasions, alguns taxistes han encerclat algun cotxe. Ha passat a la plaça d’Espanya, on un grup de manifestants ha envoltat un cotxe, perquè sospitaven que era un vehicle VTC li han demanat la identificació al conductor i quan han comprovat que no ho era l’han deixat marxar.

La protesta ha continuat per la Gran Via de les Corts Catalanes, on també han tallat el trànsit tot i que han deixat passar els autobusos i les ambulàncies. En aquest punt, els Mossos d’Esquadrat han fet acte de presència per evitar incidents. Efectius antiavalots han fet un cordó de seguretat entre els manifestants i els conductors.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Serveis mínims dels taxis a Barcelona per la vaga” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/vaga-taxis-serveis-minims-servei-public/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

“Mesures més contundents” si no hi ha acord

Un cop acabada la reunió amb la Generalitat, els sindicats traslladaran als taxistes allà mateix quina és la proposta del govern català. El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ha anunciat a l’assemblea que, si la proposta no convenç els taxistes, hauran de pensar “mesures més contundents”. “Anem de menys a més”, ha assegurat Álvarez, a l’hora que també ha avisat que a partir d’ara utilitzaran els vehicles per fer-se sentir amb marxes lentes o protestes similars.

Després de la jornada de mobilitzacions d’aquest dilluns, els taxistes també amenacen de tallar la Jonquera amb l’ajut dels Armilles Grogues francesos, amb qui asseguren que estan en contacte.

“Si no hi ha acord seguirem fins que faci falta. Anirem a per totes”, ha afirmat el portaveu de l’Agrupació Taxi Companys, Luís López. Sobre la proposta que ha plantejat l’alcaldessa Ada Colau que la precontractació de VTC es faci amb una hora d’antelació, López ha demanat a l’AMB que garanteixi que es complirà el temps que es proposi.

Assemblea taxistes plaça Catalunya

Durant l’assemblea, Álvarez també ha explicat que han parlat amb els taxistes de Brussel·les i els hi han demanat que vagin a casa de l’expresident Carles Puigdemont, a Waterloo, per fer-li escoltar les reivindicacions dels taxistes catalans.

D’altra banda, els sindicats han anunciat que s’han posat en contacte amb diversos partits polítics per demanar-los que impugnin la moratòria «injusta» de quatre anys que els ha imposat el govern espanyol