De moment, el prop d’un miler de vehicles de les empreses de VTC que ocupen l’avinguda Diagonal no es mouen. Asseguren que s’hi quedaran fins que no entri en vigor el decret llei de la Generalitat o fins que no es produeixi algun canvi. Els treballadors esperen notícies de les seves empreses després que ahir Uber i Cabify amenacessin de deixar d’operar a Barcelona a la sortida de la reunió que van mantenir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Asseguren que no tenen cap comunicat oficial de l’empresa que corrobori que aquest tancament s’hagi de fer efectiu, cosa que afectaria els 3.000 llocs de treball d’aquest sector.
El que passarà encara és incert. De fet, Cabify ha matisat les declaracions que van fer aquest dimarts la directora global de regulació, Marta Plana, i el president de la patronal Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, a la sortida de la trobada amb la Generalitat. En una piulada a Twitter, Cabify puntualitza que no s’ha pres, ni tampoc no s’ha fet pública, cap decisió sobre si marxaran de Barcelona.

Per la seva banda, el president d’Unauto, Josep Maria Goñi, assegura que dijous al matí en roda de premsa donaran tots els detalls sobre la decisió que han pres les empreses de VTC. En un comunicat, Unauto considera que la Generalitat ha cedit al xantatge del sector del taxi i anuncia que estudiaran totes les mesures legals possibles per “lluitar contra aquesta regulació injsuta”.

Els vehicles de les empreses de VTC que mantenen la protesta ocupen quatre carrils de la Diagonal, dos per sentit, entre la plaça de Francesc Macià i la de Pius XII.