Títol T-16 per a menors de 16 anys

La síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, ha demanat a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que el títol T-16 es pugui utilitzar fins al dia de l’aniversari de cada usuari. Fins ara, té vigència fins al 31 de desembre de l’any que els usuaris fan els 16 anys. D’aquesta manera, els que van néixer a finals d’any poden utilitzar el títol durant menys temps.

Per això, Vilà ha demanat que es modifiqui el reglament i que els menors puguin viatjar amb la T-16 fins al dia que compliran els 17 anys. D’aquesta manera, s’eliminarien les diferències entre usuaris segons la data de naixement.

La T-16, un abonament per a menors

La T-16 és un títol que permet viatges gratuïts i il·limitats als usuaris des dels quatre fins als 16 anys. És vàlid en el sistema tarifari integrat de la mateixa zona on visqui el menor. És un títol personal, és a dir, va lligat al DNI del titular, ja que és l’únic que el pot fer servir. La T-16 té un cost d’emissió de 35 euros que només s’ha de pagar la primera vegada que s’emet el bitllet. La renovació és automàtica i sense costos per als usuaris.

Eliminar els costos de renovació per pèrdua o robatori

En cas de pèrdua o sostracció de la T-16, però, la renovació s’ha de pagar abonant el mateix cost que la primera emissió, 35 euros. Mentre s’expedeix, en aquests casos, no es facilita un títol provisional que permeti els menors viatjar de franc. La síndica de Greuges també ha demanat a l’ATM que s’elimini aquest cost i que es faciliti un bitllet temporal als nens i nenes mentre no arribi el document nou.