La magistrada degana dels jutjats de Barcelona, Mercè Caso, ha prohibit l’ús dels espais comuns de la Ciutat de la Justícia com a allotjament temporal de menors migrants que no tenen documentació durant la nit. Caso considera inacceptable que alguns menors puguin arribar a estar, afirma, esperant durant més de 21 hores i arribar a dormir al terra, entre bancs a l’edifici de la fiscalia.

La degana ha prohibit, aplicant un acord de finals de l’any passat, l’ús de la sala d’espera per a “aquests joves en horari en el qual ha de garantir-se’n el descans”, entre les 20 i les 8 h, davant la “reiteració dels fets i la dimensió dels mateixos”.

Insta a obrir un centre per fer una primera identificació dels joves

La magistrada també insta les administracions competents a obrir un centre de primera recepció dels menors migrants i a constituir un equip de la Unitat d’Atenció de Menors per fer una primera identificació. Abans no es posi en marxa el centre, però, s’obliga que, un cop feta la identificació a la Ciutat de la Justícia, es traslladin els menors “de manera immediata” a un centre designat per la DGAIA.