avio vueling vaga aeroport barcelona

Si teniu previst agafar un vol a l’Aeroport de Barcelona-el Prat aquest estiu, heu de saber que us podeu veure afectats per alguna de les convocatòries de vaga dels treballadors de Ryanair i Iberia i els sindicats de CCOO, UGT i USO. Algunes de les altres companyies aèries que se’n poden veure perjudicades són Vueling, Level i American Airlines.

Quins dies hi haurà vaga?

    • 25 i 26 de juliol: vaga de Ryanair. ES MANTÉ. Tindrà uns serveis mínims d’entre el 35 i 59 %. Els treballadors de cabina de la companyia faran aturades als aeroports de l’estat, però també a Portugal, Itàlia i Bèlgica, de manera que si agafeu un vol aquests dies des d’algun d’aquests països també heu de preveure possibles retards i cancel·lacions.
    • 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost: vaga d’Iberia. DESCONVOCADA. La vaga estava convocada pels treballadors de terra de la companyia, que és el personal que s’encarrega de les operacions per embarcar i desembarcar passatgers així com carregar les maletes, i també del manteniment dels avions. La desconvocatòria de la vaga s’ha anunciat després de la tercera reunió de mediació entre treballadors i empresa al Departament de Treball.
    • A partir del 31 de juliol: vaga del personal de terra d’Aena. DESCONVOCADA. La vaga estava convocada a tots els aeroports de l’estat i es preveia que causés grans problemes als passatgers perquè afectava totes les aerolínies. Després d’una reunió, els sindicats CCOO, UGT i USO l’han desconvocada.
    • 18 i 19 i 25 i 26 d’agost, i 1 i 2 de setembre: vaga de Finnair. ES MANTÉ. La plantilla de la companyia finlandesa a l’Aeroport del Barcelona-el Prat ha convocat tres caps de setmana de vaga per reclamar millores contractuals. Això, si no s’arriba a un acord aquest divendres en la medicació que hi ha prevista al Departament de Treball.

Per als qui arribin a Barcelona, atenció, perquè els taxistes també han convocat una vaga el 25 de juliol, de 6 a 18 h, que també pot afectar els passatgers que vulguin agafar un taxi a l’aeroport.

Quins drets tinc si m’han cancel·lat o retardat un vol?

Sigui quina sigui la vostra companyia aèria i el tipus de bitllet que compreu, teniu dret a posar una reclamació per rebre una indemnització si us han cancel·lat o retardat el vol. Us expliquem els passos a seguir i els drets que teniu com a usuaris.

facturacio aeroport prat barcelona