Fa anys que els veïns i comerciants del Mercat de Santa Caterina reclamen pacificar els entorns de les instal·lacions. Després d’anys de reivindicacions, finalment el districte de Ciutat Vella ha anunciat com posarà més ordre en la càrrega i descàrrega de mercaderies. S’incrementarà el nombre de zones de càrrega i descàrrega, es distribuiran per tot el perímetre del mercat i s’habilitaran plataformes d’aparcament.

Anys de reclamacions per pacificar la zona

Els veïns han demanat durant molts anys que els camions que utilitzen les zones de càrrega i descàrrega compleixin l’horari establert. També volien que els carrers que envolten el mercat deixin de ser una zona d’aparcament indiscriminada.

El problema, però, no el provoca l’activitat del mercat. Així ho expliquen els veïns i els comerciants de la zona. De fet, asseguren que el mercat sempre s’ha mostrat disposat a col·laborar per buscar una solució. Per això, ara esperaven que el consistori hi actués.

Pilona hidràulica i més zones de càrrega i descàrrega

Amb l’objectiu de pacificar el trànsit dels voltants del Mercat de Santa Caterina, l’Ajuntament ha adoptat diverses mesures. Per exemple, ha incrementat el nombre de zones de càrrega i descàrrega, les quals es distribuiran per tot el perímetre del mercat. També s’instal·larà una pilona hidràulica i s’habilitaran plataformes d’aparcament. Aquesta última mesura consisteix en aparcaments per a camions pesants, on puguin fer les tasques de càrrega i descàrrega. Aquest espai estarà a l’aparcament soterrat del Mercat de Santa Caterina. La mesura està relacionada amb la reforma de la via Laietana i la implementació del pla de mobilitat de Ciutat Vella.

Està previst licitar les obres a la tardor.

Veïns i comerciants, optimistes

El president de l’Associació de Veïns i Comerciants dels Voltants del Mercat, Diego Martone, ha rebut amb optimisme aquest paquet de mesures. Sobre la pilona hidràulica, assegura que és imprescindible. “Ens hem adonat durant els anys que tu pots prohibir, multar, indicar, però és evident que si no hi ha un element físic, una barrera que impedeixi l’accés a aquesta zona en horari prohibit, mai no ho aconseguirem”, ha justificat.