La forta pluja que ha caigut aquest dilluns al matí a la ciutat ha generat molts problemes en la mobilitat a primera hora. Hi ha hagut afectacions al metro, al tramvia i també a l’aeroport. Alguns trams de carretera també han quedat inundats. Des de les nou del matí els Bombers de Barcelona han fet una quarantena de sortides, la majoria per inundacions en baixos. En total, el número d’Emergències 112 ha rebut 76 trucades a la ciutat, 215 a tot Catalunya. L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el Pla municipal d’emergència per insuficiència drenant a causa de les pluges registrades durant les últimes hores.

Els aiguats han caigut amb intensitat a tot l’àrea metropolitana i també han obligat a tancar el Parc Fluvial del Besòs durant gairebé tres hores.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, ja permet l’accés a la zona, tot i que recomana seguir en tot moment les indicacions que figuren als panells informatius i sempre amb precaució.

Afectacions a la carretera

L’aiguat d’aquest dilluns al matí ha generat problemes també a les carreteres. A la ronda de Dalt, els Bombers han hagut d’actuar a l’altura de la sortida 3, en sentit Llobregat, ja que dos carrils han quedat inundats. Les entrades 1, 2 i 3 han estat tallades durant pràcticament tres hores. La situació, però ja està normalitzada.

Hi ha hagut importants retencions en aquest punt. Molts conductors han quedat atrapats per les aturades. Alguns, han explicat que han passat dues hores aturats sense poder avançar.

A la ronda del Litoral alguns trams, com el punt de Gupúscoa, també han quedat inundats. Durant gairebé dues hores a la C-31 a l’altura de Badalona, hi ha hagut dos carrils tallats en sentit Barcelona per bassals d’aigua. Això ha provocat retencions de més de 3 km des de Montgat. La situació, però ja està normalitzada.

Servei aturat a l’L3

La pluja ha obligat a tallar durant una hora la circulació dels trens de l’L3 entre les parades de Mundet i Valldaura. Les dues estacions han quedat inundades. El servei només ha funcionat funciona de forma parcial, entre la Zona Universitària i Montbau i entre Canyelles i la Trinitat Nova. TMB ha recomanat als usuaris afectats que fessin servir les línies de bus convencional que cobreixen aquests recorreguts: la 27 i la 4. Ara, però, la circulació ja s’ha restablert.

Demores en l’aterratge a l’aeroport del Prat

Les tempestes que cauen a l’àrea metropolitana de Barcelona també han obligat a espaiar els aterratges d’avions i els trànsits en ruta cap a aquest punt, cosa que ha genera demores. El gestor de navegació aèria a Espanya, Enaire, ha informat en el seu compte de Twitter que l’episodi de pluges els ha portat a prendre aquesta decisió per una qüestió de seguretat. Amb el pas de les hores, però la situació ja comença a normalitzar-se.