El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 455.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona aprofitant el cap de setmana llarg de la Mercè 2022. Per garantir la seguretat viària a les carreteres catalanes s’ha dissenyat un dispositiu especial, que s’activarà divendres i s’allargarà fins dilluns, i en què participaran 1.169 agents de Mossos d’Esquadra, que faran controls d’alcohol i drogues, de distraccions i de velocitat, entre d’altres.

Aquest any la Mercè cau en dissabte i, per això, la jornada festiva s’ha traslladat a dilluns, dia 26. A banda, de ser festa a Barcelona, la Mercè també és festiu local a altres municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet. Per tant, serà un cap de setmana llarg per a diverses poblacions de l’àrea metropolitana.

A més, suposarà el primer període festiu de la mobilitat de tardor amb desplaçaments cap a les destinacions de zones d’interior i de muntanya, amb un clar inici de la temporada de bolets i de l’excursionisme, tot i que part dels desplaçaments es podran mantenir cap a les zones de costa.

Alerta i precaució per les pluges

L’operació sortida començarà a partir de les 15 hores d’aquest divendres, 23 de setembre, i s’allargarà fins a les 15 hores de dissabte, 24 de setembre.

L’SCT alerta que hi ha previsió de pluges intenses a Barcelona i algunes zones de Catalunya i per això recomana estar informats de la situació meteorològica abans d’iniciar el viatge. També recorda que en cas de conduir amb pluja cal reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat i ser prudent en les maniobres al volant.

L’any passat, la Mercè va ser el primer festiu que va coincidir amb l’alliberament dels peatges de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 nord (Maresme) i la C-33. Des del SCT recorden que aquesta gratuïtat ha fet que la mobilitat es desplaci cap a aquestes vies i que això pot provocar cues. Per això, recomanen planificar el projecte i informar-se de l’estat del trànsit.

Desplegament dels Mossos d’Esquadra

A banda dels 1.169 agents dels Mossos que formaran part del dispositiu especial per al cap de setmana de la Mercè, s’han programat també un miler de controls d’alcoholèmia i drogues, seguretat passiva, de motocicletes, de distraccions, de velocitat i de transports. Es prioritzaran les vies de màxima mobilitat i allà on es preveu més circulació.