Foto: @teresanogueron

Tarda molt complicada per als passatgers de Rodalies a l’estació de Sant Andreu Comtal. Fins i tot entrar al vestíbul ha estat gairebé una odissea. Les aglomeracions es repeteixen i els usuaris s’han acumulat a l’exterior intentant accedir a la infraestructura. Dilluns va ser el primer dia dels talls a l’R2 i l’R11 i quatre dies més tard la situació de caos no ha millorat gaire. Les xarxes bullen amb missatges d’indignació: “El que està passant a Sant Andreu Comtal no té nom”, o “haurien de rodar caps” o “moltes gràcies per tractar-nos com ovelles, sense informació i sense cap tipus de respecte”. Des de Renfe han assegurat que hi ha hagut una incidència a l’R11 però que la situació s’ha normalitzat a primera hora de la tarda.

Cues al carrer per entrar a l’estació

Foto: @CantenysR

La primera setmana dels talls a Rodalies no ha estat fàcil, però els usuaris habituals asseguren que aquest dijous a la tarda el caos és absolut. A Twitter circulen fotografies en què es pot veure el tap que s’ha format al vestíbul i molta gent esperant a l’exterior per accedir-hi.

Un dels problemes és que una única estació de tren, la de Sant Andreu Comtal, s’ha convertit en origen i final de tots els combois de les dues línies R2 i R11 i ha hagut d’absorbir el passatge que fins ara es repartia entre cinc estacions de tren de la ciutat.

“L’estació no està preparada per rebre tantíssima gent”

La indignació és màxima, i hi ha qui fins i tot es pregunta si la solució que ha trobat Renfe per les obres de la nova estació de Sant Andreu i la Sagrera era la millor opció. “Una estació que no està preparada per rebre tantíssima gent!” es queixa una usuària i es mostra convençuda que “els caps de Rodalies van en cotxe i tenen pàrquing!”.

“El preu dels bitllets és igual que el servei”

A banda de les crítiques per les aglomeracions, també hi ha retrets per la manca d’informació i els retards en els trens. Una passatgera ha explicat a betevé que el tren que havia d’agafar a les 14 hores no ha sortit, i el de les 16.15 ho ha fet a les 17.20, per tant, amb més de dues hores de retard. També ha dit que el personal de Renfe no ha sabut informar els passatgers i que la situació ha estat un descontrol.

També són molts és qui han ironitzat sobre l’abonament gratuït i han assegurat que el preu dels bitllets és igual que el servei.

Renfe diu que “la situació s’ha normalitzat”

Fonts de Renfe han explicat que aquest dijous al matí s’ha produït una incidència a l’R11 que ha afectat alguna rotació. No obstant això, han subratllat que “des de primera hora de la tarda la situació s’ha normalitzat“. La companyia explica que el personal treballa per “evitar la coincidència de fluxos de persones i que això pot provocar aquesta sensació” d’aglomeracions als passatgers.

Vaga d’autobusos i un tap a l’estació de metro de Sant Andreu

La jornada ha estat complicada per a la mobilitat en transport públic, no només a Rodalies. Als problemes a l’estació de Sant Andreu Comtal s’hi han sumat les 24 hores de vaga dels autobusos i les dificultats que han tingut els passatgers al mati a l’estació de metro de Sant Andreu de l’L1 per l’avaria amb un comboi que també ha obligat a regular el flux d’accés durant una estona.