vaga autobusos barcelona octubre

La plantilla de TMB ha aprovat una vaga d’autobusos a Barcelona a partir de l’octubre del 2022 i ha ratificat per majoria seguir amb les aturades previstes al setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè 2022. Segons han acordat en una assemblea celebrada a les Cotxeres de Sants, els treballadors de TMB faran una vaga parcial de dues hores per torn, de dilluns a divendres, i de forma indefinida per reclamar millores salarials.

Els treballadors ratifiquen la vaga d’autobusos per la Mercè 2022 i aproven més aturades a l’octubre

Negociacions fallides per desencallar la vaga d’autobusos a Barcelona

El conflicte laboral entre sindicats i empresa s’enquista. La plantilla ha rebutjat l’última proposta de l’empresa, que els oferia un increment salarial del 2 %, i demana una actualització dels sous que no els suposi una pèrdua de poder adquisitiu. TMB, en canvi, explica que la Llei de pressupostos generals de l’Estat no permet que els increments salarials de les empreses públiques superin aquest percentatge i acusa el comitè de vaga de tancar la porta a un acord.

Serveis mínims per la vaga d’autobusos a Barcelona del setembre

El Departament de Treball ha establert uns serveis mínims del 40 % de entre les 6.30 i les 9.30 h i de 16 a 20 h per la vaga d’autobusos a Barcelona de 24 hores el 22 de setembre. La resta del dia, el percentatge es redueix al 20 %. També hi haurà un bus del barri per línia.

Per a les aturades de dues hores previstes per als dies 23, 27, 28 i 30 de setembre hi haurà un 20 % del servei. En canvi, per a les del 24, 25 i 26 de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè, el percentatge augmenta fins al 33 % del servei.