vaga bus barcelona
Foto: Vicente Zambrano

TMB considera que ha arribat a tots els límits legals que podia oferir per evitar la vaga d’autobusos a Barcelona el 22 de setembre. La reunió de mediació d’aquest dimarts entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els treballadors de la xarxa d’autobusos ha acabat sense acord i es manté l’aturada, que coincidirà amb les Festes de la Mercè 2022. L’empresa assegura que ha acceptat que els increments salarials siguin del 2 %, el màxim que fixa la llei, i que també ha plantejat algunes millores laborals. Per tot plegat, acusa el comitè de vaga de tancar la porta al diàleg.

“Un esforç extraordinari” per evitar la vaga d’autobusos a Barcelona

La direcció de TMB assegura que ha fet “un esforç extraordinari” per evitar la vaga. En un comunicat, l’empresa diu que accepta que els increments salarials siguin els màxims que permet la Llei de pressupostos generals de l’Estat. També detalla que si el govern modifica aquest topall del 2 % per a aquest any, es compromet a aplicar-ho immediatament.

A més, remarca que existeix un acord per a la creació d’una bonificació anual amb un màxim de 610 euros, que representa un increment addicional de l’1,5 %. Aquesta bonificació es va pactar amb motiu de la sortida de la vaga convocada al febrer i, segons l’empresa, els treballadors el cobraran quan se signi definitivament el conveni.

Es manté la vaga d’autobusos a Barcelona per les Festes de la Mercè 2022

Altres millores laborals

TMB també destaca que ha plantejat diverses millores laborals en resposta a 12 punts que demanaven els sindicats. Entre aquestes mesures del comunicat en destaquen:

  • Garantir la jubilació parcial amb una millora de dies i condicions.
  • Reduir la jornada anual en un dia.
  • Abonar als conductors els desplaçaments a la presa de servei fora de les cotxeres.
  • Garantir la pujada màxima salarial que estableixi la llei per als quatre anys de vigència del conveni.

Acusen els sindicats de “refusar negociar”

TMB també ha acusat el comitè de vaga de Bus de refusar entrar a la negociació de la darrera proposta que ha presentat l’empresa: “Han tancat la porta al diàleg, sense valorar les propostes de la companyia i reiterant les seves demandes maximalistes”, lamenta el comunicat.

No obstant això, la direcció referma la “voluntat de negociar fins a l’últim segon” per arribar a un acord, que remarca que ha d’estar en el marc de la legalitat vigent, per evitar l’aturada.