revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan 2020 serà la primera després de la crisi sanitària pel coronavirus. La nit del 23 de juny d’enguany serà diferent de la d’anys anteriors, amb trobades i celebracions en què caldrà complir amb mesures d’higiene i prevenció per evitar possibles contagis. Si l’epidèmia avança segons el previst i no hi ha cap repunt de casos, Barcelona es trobarà en la fase 2 de la desescalada o en la fase 3 si l’evolució és molt favorable. T’expliquem com se celebrarà la revetlla i si es podrà anar a la platja o a la segona residència.

La festa s’adaptarà a les normes de la covid-19. És a dir, la celebració s’haurà de fer en grups reduïts amb familiars o amb amics de màxim 20 persones. Aquests grups reduïts hauran d’utilitzar pirotècnia “més petita”, segons ha explicat el subdirector General de Planificació i Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, en una entrevista a RAC1.

També caldrà mantenir els elements de protecció: distància de seguretat entre persones, neteja de mans constant i ús de mascareta.

Platges i segones residències per Sant Joan

Des de Protecció Civil recorden que cal evitar “espais d’aglomeració habituals”. Amb tot, la Generalitat permetrà les festes organitzades en llocs tancats amb un aforament de com a molt 80 persones i de 800 si es fa en espais oberts i amb la gent asseguda i respectant les distàncies de seguretat. Enguany no es podrà celebrar el Sant Joan a la platja. L’Ajuntament ha informat que les platges tancaran a les 20 del vespre del dia 23 de juny i no es reobriran fins les 10 del matí del dia 24.

Tampoc no es podran fer grans fogueres. El consistori ha autoritzat fogueres de com a màxim un metre quadrat i encerclades per una graella o algun material. En el cas que es vagi a una celebració organitzada, ha de ser amb petit aforament, amb multiescenaris i asseguts.

La Generalitat també permetrà la mobilitat a segones residències de diferents regions sanitàries si continua l’evolució positiva de la pandèmia.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a