tren alta velocitat AVE
Foto: Aina Martí (ACN)

(ACN) La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que Renfe rebrà al novembre 30 trens de Talgo que, entre d’altres, serviran per reforçar el servei d’AVE i Avlo a Catalunya. Segons ha dit en un esmorzar informatiu celebrat a Barcelona, hi haurà més freqüència en parades com Lleida, Tarragona o Girona. “Estem parlant de trens nous que permetran augmentar fins a 10 freqüències d’alta velocitat en aquest corredor. Suposa augmentar en 300.000 les places mensuals, un 40 % més que l’oferta actual”, ha indicat Sánchez.

Tal com ha destacat la ministra, Talgo ha informat que els trens de la sèrie 106 començaran a arribar al novembre. D’aquests vehicles, 20 seran per a l’AVE i 10 aniran a la marca de baix cost de Renfe, Avlo. Aquests nous combois, ha dit la ministra, permetran anar incrementant gradualment la freqüència del corredor Figueres-Madrid durant l’any 2024.

900 milions d’euros d’inversió a Catalunya

Sánchez també s’ha referit a altres inversions de l’Estat a Catalunya, com el perllongament de la carretera B-40 entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès. En aquest sentit, ha dit que el Govern espanyol “mai” s’ha allunyat d’aquesta inversió, que ha xifrat en 900 milions d’euros. “Accelerarem al màxim els tràmits”, ha promès.

Segons la ministra, el Govern espanyol de Pedro Sánchez ha desplegat els darrers anys una fórmula de “diàleg, lleialtat i inversió”. “Ningú pot negar que ha sigut una aposta guanyadora. Avui la situació a Catalunya és molt diferent de la del 2018. Per exemple, en cinc anys Catalunya ha rebut més de 116.000 milions d’euros, un 42 % més que els últims cinc anys de Rajoy”, ha destacat.