vaga rodalies catalunya renfe 19 juliol
Foto: ACN

El sindicat CGT ha convocat una vaga a Rodalies de Catalunya de Renfe aquest dimecres, 19 de juliol. L’aturada, de 23 hores de durada, ha començat a la mitjanit i s’allargarà fins a les 23 h. Aquesta és la darrera de les aturades, la majoria parcials, que ha convocat el sindicat durant aquest mes de juliol i que han afectat principalment el servei d’Adif.

Vaga a Rodalies de Catalunya: on i per què es convoca? 

La vaga afecta el servei que ofereix Renfe a Catalunya. Els treballadors han convocat l’aturada per protestar contra la manera com es vol implantar la jornada laboral de 35 hores a la plantilla. La protesta es fa per discrepàncies en la reducció de la jornada laboral a 35 hores a la setmana en dies i no en minuts, com proposa l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries; i contra la pèrdua de poder adquisitiu i la “contínua externalització” de les tasques que han de dur a terme els treballadors de les dues empreses.

Serveis mínims per la vaga a Rodalies

La Generalitat va decretar els serveis mínims per poder cobrir la jornada d’aturades. D’aquesta manera, entre les 6 i les 9.30 del matí, i entre les 17 de la tarda i les 20.30 del vespre funcionaran el 66 % dels trens que circulen un dia feiner. La resta de la jornada el servei quedarà limitat al 33 %.

Els usuaris de Renfe poden consultar la informació sobre els serveis mínims i els horaris dels trens a la pàgina web rodalies.gencat.cat a partir d’aquest dimarts, 18 de juliol, a l’app de Rodalies, o bé poden trucar al telèfon 900 41 00 41.