Agafar un tren a l’estació de Sants no és una tasca fàcil aquest dimecres. A la vaga de 23 hores de Renfe convocada per la CGT, s’hi suma una avaria informàtica a les pantalles que anuncien els trens i que fa molt difícil saber per quina via circulen.

Segons Adif, l’avaria només afecta les pantalles TFT (els monitors de televisió), en què apareix l’hora del tren, la destinació i per quina via passa. Asseguren que s’està treballant per arreglar la incidència i, de fet, cap al migdia ja s’ha pogut resoldre. A més, la companyia ferroviària recorda que la resta de punts d’informació dels trens han funcionat correctament, és a dir, els panells que hi ha a sobre de les taquilles de l’estació i també els indicadors de les andanes.

Els usuaris, però, no pensen el mateix. Asseguren que tenen aquestes pantalles com a referència per saber a quina via han d’anar quan arriben a Sants i, això, sumat als retards i les cancel·lacions produïdes per la vaga de Renfe, encara dificulten més el viatge.

Desconeixement generalitzat de la vaga de Renfe

El fet és que la vaga de Renfe, convocada pel sindicat CGT, ha passat desapercebuda per a molts usuaris. Molts passatgers desconeixen aquesta mobilització i han viscut la jornada com un dia més del servei, acostumats a les incidències recurrents al servei. “Normalment venim amb tren i sempre hi ha coses, s’atura molt, hi ha alguna avaria o va amb retard”, expliquen la Maria Lluïsa i el Francesc que han vingut a Barcelona al metge i s’han trobat amb la protesta. Tampoc no sabia de la convocatòria d’aturades Yasmina Bentri, usuària de l’R3, que ha denunciat les condicions amb què viatgen els passatgers. “El transport públic és deficitari”, ha criticat, i s’ha queixat que ha de venir “amb dues o tres hores” d’antelació, hi hagi o no una vaga a la xarxa ferroviària.