L’L10 Sud suma una nova estació. L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i la Generalitat de Catalunya han estrenat la parada de Provençana, ubicada al barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet. Uneix les estacions de Can Tries-Gornal i la de la Foneria, aquesta última al barri de la Marina. La de Provençana és una de les parades de l’L10 Sud que la Generalitat vol obrir aquest 2019. L’altra, la de la Ciutat de la Justícia, s’inaugurarà previsiblement a l’octubre.

Aquest migdia les autoritats han recorregut la nova parada i l’han presentat amb un acte institucional, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, que ha tingut paraules de record per als líders independentistes que són a la presó pel judici del procés. “Pateixen una situació de presó i exili injustificats que és una indecència“, ha dit. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també s’ha sumat a aquest record.

L’alcaldessa del municipi de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, també ha participat en la inauguració. Ha agraït l’esforç tant de l’actual executiu català com del govern de Carles Pugidemont per fer possible aquesta estació.

Característiques de la parada de Provençana

Els trens començaran a fer parada a la nova estació de Provençana a partir de les 15 h d’aquest dissabte. Està situada a 40 metres de profunditat. Té ascensors i escales mecàniques per garantir l’accés al metro. Igual que a la resta de parades de les línies L9 Sud i L10 Sud, les andanes disposen de portes de protecció que les separen de les vies i els metros funcionen sense conductor.

L’accessibilitat és una altra de les característiques de la parada, ja que està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Provençana és la sisena estació que s’obre de l’L10 Sud, una línia que connecta Collblanc i els barris de la Marina. La inversió ha estat de 80 milions d’euros i preveu uns 3.000 viatgers diaris.

Parada de Provençana de l'L10 Sud

Sis mesos de la inauguració de l’L10 Sud

Ja fa sis mesos que es va celebrar la inauguració de l’L10 Sud. Aleshores, els representants polítics van demanar disculpes per les dècades de retard amb què va arribar el metro als barris de la Marina.

Parada de Provençana de l'L10 Sud