La connexió de l’Aeroport de Girona amb Barcelona a través de l’AVE ja és més a prop. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha presidit l’acte de firma del protocol de col·laboració entre Adif Alta Velocitat i Aena per estudiar la construcció de l’estació d’alta velocitat (AVE) a l’Aeroport de Girona – Costa Brava. D’aquesta manera, el Govern espanyol comença a donar forma a la proposta de convertir les instal·lacions de Girona en la quarta pista de l’aeroport de Barcelona, que ja havia anunciat l’executiu anterior.

El projecte de construcció de la nova estació de l’AVE i de l’ampliació de la terminal de l’aeroport de Girona disposarà d’un pressupost de 360 milions d’euros. El finançament l’aportarà Aena en la seva totalitat. La nova estació estarà situada al punt més proper de la via actual de l’AVE amb l’aeroport, a uns 200 metres de distància. La durada del trajecte fins a l’estació de Sants serà d’uns 40 minuts. Per tant, un cop enllestit el tren llançadora que ha d’unir l’estació de Sants amb l’aeroport del Prat en 20 minuts, la durada total del trajecte entre aeroports serà de 60 minuts.

La signatura del protocol s’ha fet durant la presentació del canvi de nom de l’aeroport pel de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, a la qual també ha assistit el president d’Aena, Maurici Lucena.