La inauguració oficial de la Línia 10 Sud del metro s’ha fet aquest dissabte al migdia amb presència de representants polítics, tant de l’Ajuntament com de la Generalitat. Entre ells, hi havia l’alcaldessa, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Quim Torra, que han demanat disculpes pels retards amb què arriba aquesta línia.

“L’L9 i l’L10 són de les obres que marquen una època” ha sentenciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha igualat aquesta construcció al nivell de les obres de les rondes. En la mateixa línia s’ha expressat el president Torra, que ha assegura que l’arribada del metro suposarà l’arribada de noves oportunitats per als barris de la Marina, ja sigui, en termes econòmics, culturals o socials.

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha mostrat molt satisfeta amb la feina feta en col·laboració amb la Generalitat i ha reivindicat que s’haurien de fer més sovint aquest tipus d’acords. “Hem de seguir amb acords concrets per resoldre situacions concretes”. Alhora, ha assegurat que cal continuar treballant per construir les noves parades que es preveuen en aquesta línia.

Reclams al Govern espanyol

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat contra el Govern espanyol dient que des del 1978 “no ha posat cap quilòmetre nou a la xarxa de Rodalies”, que és competència de l’executiu central, i ha criticat la seva deixadesa i desídia absoluta. El president ha assegurat que Catalunya no necessita que l’Estat enviï “tants policies antidisturbis, sinó que necessita més quilòmetres en infraestructures, transports i mobilitat”. Torra ha criticat així la decisió del Ministeri de l’Interior d’enviar mig miler d’agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum.

D’altra banda, els dirigents polítics presents en l’acte han aprofitat la inauguració de l’L10 Sud per reivindicar el paper que han tingut Oriol Junqueras i Josep Rull en la construcció d’aquesta infraestructura. Tant Colau com Torra han aprofitat l’acte per reclamar una vegada més que siguin alliberats.