L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ja és una realitat. Des d’aquest divendres, el conegut fins ara com a Aeroport de Barcelona-el Prat ja utilitza la denominació nova. El canvi s’ha oficialitzat amb una publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i amb un acte institucional celebrat a la Terminal 2 de les instal·lacions.

La presentació ha estat presidida pel ministre de Foment, José Luis Ábalos, i l’ha acompanyat el president d’Aena, Maurici Lucena. Durant la cita, Ábalos ha entregat una placa commemorativa als familiars de Josep Tarradellas, qui va ser president de la Generalitat a l’exili durant la dictadura franquista i fins a la restauració de la institució catalana (1954-1980).

Ábalos ha destacat que “la figura de Josep Tarradellas es manté intacta com un dels millors exemples de l’esperit de la Transició”. Ha afegit que aquest esperit és una “crida a la concòrdia social i política” i “al reconeixement de l’altre i d’aquell que no pensa com nosaltres”. En una clara al·lusió al moment actual, ha afegit que Tarradellas “va ser capaç, en un moment més complex que l’actual, de no cedir a les pressions maximalistes de cada banda, de fomentar el diàleg i d’arribar a un acord beneficiós per a totes les parts”.

La nova denominació de l’aeroport es va decidir durant el polèmic Consell de Ministres celebrat el 21 de desembre passat a la Llotja de Mar de Barcelona. En una roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu espanyol, el govern de Pedro Sánchez va apostar per aquest nom com un gest de concòrdia, d’enteniment i de diàleg amb Catalunya. El govern català va criticar la mesura perquè no s’havia consensuat.

La web d’Aena no respecta la denominació nova

Aena ha canviat la denominació de l’aeroport al seu web però amb un nom diferent del que s’ha publicat al BOE. Mentre al Butlletí Oficial de l’Estat hi consta Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, al portal web d’Aena la denominació que consta des de la tarda és Aeroport Barcelona-el Prat Josep Tarradellas.

La web d'AENA utilitza una denominació diferent per l'aeroport que la publicada al BOE