El canvi de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries pel de Riera de Cassoles pot ser qüestió de dies. Ha estat una iniciativa de la Plataforma Riera de Cassoles que, després d’aconseguir 5.310 signatures, va ser aprovada als plenaris dels districtes de Gràcia i de Sarrià – Sant Gervasi i a la Ponència de Nomenclàtor de la ciutat. Ara, només està en espera de la signatura de l’alcaldia perquè el rebateig es faci efectiu. Però no tothom hi està està d’acord. Els veïns i els comerciants del carrer es queixen que no se’ls ha tingut en compte i demanen que es faci una consulta entre els afectats per saber si volen canviar el nom del carrer i quin hauria de ser.

Al·legacions fora de termini

La Plataforma Príncep d’Astúries Veïns i Comerciants, impulsora de la remodelació del carrer, va presentar al·legacions a la proposta de canvi de nom el mes de juliol. No va ser fins a la setmana passada quan van saber que no s’han tingut en compte perquè es van presentar abans del termini oficial: els 20 dies posteriors a la publicació de l’anunci del canvi a la Gaseta Municipal, el 26 de novembre del 2018. Tot i això, un centenar de veïns va presentat cartes a l’Ajuntament en contra del canvi de nom.

Avinguda de Gràcia i Sant Gervasi o Avinguda de Prat de la Riba

Els membres de la Plataforma Príncep d’Astúries titllen el nom triat d’antic i passat de moda. “Ja no és una riera, això”, diu Montserrat Aiguaviva, membre de la plataforma, “volem un nom que miri cap al futur, no que miri cap al passat”. Creuen que quan acabin les obres d’aquí a pocs mesos, l’avinguda tindrà una nova imatge i cal un nom adient com “avinguda de Gràcia i Sant Gervasi”. Altres proposen tornar al nom de Prat de la Riba, perquè diuen que es tracta del nom oficial que tenia abans, ja que Riera de Cassoles era la manera de referir-s’hi de col·loquialment.