Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha fet una prova per veure si la línia d’autobús 192 pot tornar a circular pel carrer de Muntanya, al Camp de l’Arpa del Clot. Amb la implementació de la xarxa ortogonal, la línia va variar de recorregut (del carrer de Muntanya al de Trinxant) perquè els nous vehicles (més grans per ser més accessibles a les persones de mobilitat reduïda) no podien passar pel carrer de Muntanya. Els usuaris, però, reclamen que la línia recuperi el trajecte anterior. També els veïns del carrer de Trinxant es queixen perquè el pas del nou bus els genera molèsties.

Prova per tornar el 192 a Muntanya

Fa temps que l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa lluita per preservar el recorregut de l’autobús 192 tot i la implementació de la xarxa ortogonal. Primer, va aconseguir conservar la línia -que TMB volia eliminar- i ara demanen que torni a passar pel carrer de Muntanya, com feia abans.

Fa un temps, TMB va canviar la flota per fer-la més accessible i, des de llavors, va incorporar vehicles més grans. Això va obligar a modificar el recorregut del bus 192 per fer-lo passar pel carrer de Trinxant en lloc de pel de Muntanya. A petició dels veïns, però, TMB ha fet una prova per comprovar si els nous vehicles poden circular pel recorregut anterior. En espera dels resultats, els representants veïnals consideren que ha quedat provat que el bus pot passar-hi si es fan alguns canvis en l’aparcament. “Nosaltres el que preferíem és que l’autobús comencés a passar la setmana que ve per aquí amb alguna modificació que es pugui fer amb el tema de motos i cotxes”, explica Miquel Catasús, de l’associació veïnal.

Per la seva banda, l’equip de govern també està estudiant una altra opció: tornar a canviar la flota de vehicles per uns de més petits. Serien similars als que hi havia abans, que van ser retirats perquè estaven desfasats. Els veïns volen que s’asseguri, però, que el nou model és prou accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que va ser el principal motiu per canviar els vehicles anteriors i, amb ells, el recorregut de la línia.

Queixes dels veïns de Trinxant

A la demanda dels usuaris del bus se suma la queixa dels veïns del carrer de Trinxant. Ara que el 192 passa pel seu carrer, ja són dues línies les que hi circulen -perquè també hi passa el V25-. Diuen que això provoca un excés de contaminació acústica en un carrer estret i en pujada com el seu.