Després de mesos amb l’activitat molt reduïda, aquest estiu, Vueling preveu recuperar més d’un centenar de rutes i 1.200 vols setmanals a l’estiu. Això representa el 70 % de les operacions que es feien el 2019, l’any previ a la pàndemia. El personal de l’aerolínia mira al futur més immediat amb optimisme. David Rodríguez, pilot i delegat sindical, ha explicat al programa ‘reset’, de betevé, que estan “molt esperançats” perquè els 1.200 pilots de l’aerolínia estan en ERTO i cobren entre el 10 i el 20 % del salari.

Els pilots asseguren que tenen moltes ganes de tornar a treballar i recuperar la normalitat. “Nosaltres vam arribar a un acord molt favorable per a la companyia, un ERTO en què només cobrem quan treballem”, explica. Després d’un any en aquesta situació, que assegura que “econòmicament ens afecta molt”, estan esperançats amb la recuperació de rutes a l’estiu.

Els pilots som ara com els 22 jugadors d’un equip de futbol, però els que estan a la banqueta no cobren, només ingressen si juguen. Però continuem entrenant igual
David Rodríguez, pilot i delegat sindical de Vueling

“Volar és segur”

Rodríguez ha afirmat que “volar és segur” perquè es compleixen tots els protocols sanitaris, però sobretot perquè els avions tenen un sistema de ventilació que renova l’aire cada tres minuts. “És com estar a l’aire lliure”, afirma i conclou que “per això no hi hagut casos de contagis als avions”.

A banda, considera que la ciutadania també té moltes ganes de recuperar la normalitat i agafar un avió per viatjar.

La gent està desitjant volar, fer vacances, viatjar… Confiem que hi hagi un boom i que la gent torni a fer turisme
David Rodríguez, pilot i delegat sindical de Vueling