Els treballadors de terra i manteniment d’Iberia i l’empresa es reuneixen de nou aquest dimecres per intentar arribar a un acord que permeti evitar la vaga convocada per aquest cap de setmana a l’aeroport de Barcelona-el Prat. La trobada arriba després del fracàs de la negociació d’aquest dimarts, que va acabar al vespre sense cap acord. Segons fonts de Treball, però, les dues parts “estan a prop de trobar solucions.”

Què reclamen els treballadors d’Iberia?

La demanda sindical és la reconversió contractual dels treballadors d’Iberia Airport Services: fer dels eventuals treballadors fixos a temps parcial, i dels fixos a temps parcial fer-ne fixos a temps complet.

Les quatre trobades anteriors van acabar sense acord, motiu pel qual es van convocar les aturades el 27 i 28 de juliol i el cap de setmana passat, 24 i 25 d’agost. Fins ara, Iberia ha mantingut que no pot negociar la transformació dels contractes del personal de l’aeroport del Prat perquè és una qüestió d’àmbit estatal, tot argumentant que està fora de les competències de negociació del comitè d’empresa a l’aeroport de Barcelona.

Vagues sense incidents destacats

El cap de setmana passat el ministeri de Foment va decretar uns serveis mínims del 100 % dels vols domèstics a territoris no peninsulars, el 53 % dels vols internacionals i el 32 % dels vols peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores.

En les jornades de vaga de la plantilla d’Iberia Airport Services del cap de setmana passat l’ambient va tornar a ser de normalitat, sense que es reproduïssin les cues o les escenes de caos que van provocar altres aturades fa pocs anys.