Avalot – Joves de la UGT de Catalunya ha fet una representació aquest dilluns d’una venda pública d’esclaus a la plaça Reial per denunciar la situació dels becaris dins del món empresarial. Membres del sindicat lamenten que hi hagi empreses que no remuneren la feina dels becaris, que no cotitzen per ells i que cobreixen llocs de feina amb la mà d’obra dels estudiants en pràctiques.

De fet, Avalot avisa que està analitzant el cas d’algunes empreses -no n’ha volgut donar més detalls- que, segons el sindicat, podrien estar fent un abús de la feina dels becaris. En aquest sentit, i per revertir la situació, Avalot reclama que els estudiants en pràctiques tinguin sempre un contracte laboral amb l’empresa, que passin a ser treballadors indefinits quan hagin superat un any en pràctiques i que es creï un registre de becaris.

La portaveu nacional d’Avalot, Elena Ferrero, ha explicat després de simbolitzar la venda d’esclaus que “demanem a moltes empreses que ens donin les dades [quants becaris tenen], però ens les neguen”. Per això, ha afegit, “ens fa pensar que estan cobrint llocs de feina estructurals”.