vaga autobusos Barcelona

Els treballadors de TMB han arrencat una nova jornada de vaga d’autobusos a Barcelona que afecta tres franges d’aquest divendres, 23 de setembre: de 2 a 4 h, de 10 a 12 h i de 21 a 23 h, quan ja hauran començat les Festes de la Mercè. Hi haurà uns serveis mínims del 20 %. Per a la resta del dia, el servei és normal. TMB considera insuficients els serveis mínims establerts i ha expressat que no hi està conforme.

Més mobilitzacions a l’octubre i de caràcter indefinit

En les últimes hores, la plantilla ha votat en assemblea que tirava endavant amb les aturades, que s’allargaran fins al 30 de setembre. Els treballadors han aprovat abordar el conflicte amb un “caràcter indefinit” i, per això, han donat suport a la convocatòria de més mobilitzacions a partir de l’octubre del 2022 (amb la data encara per concretar), que serien parcials i indefinides. En concret, els treballadors s’aturarien dues hores per torn, de dilluns a divendres, fins a aconseguir el que es proposen: “No perdre poder adquisitiu”.

Rebutgen l’increment del 2 % del sou

La plantilla reclama una actualització dels salaris que no suposi una pèrdua de poder adquisitiu. Rebutgen la proposta de l’increment del 2 % del sou que els ha plantejat TMB. Per la seva banda, l’empresa al·lega que la Llei de pressupostos generals de l’Estat no permet que els increments salarials de les empreses públiques superin el 2 %, i assegura que, si es modifiqués aquest límit, TMB “l’aplicaria automàticament”.

TMB referma la voluntat de negociar

La direcció de l’empresa referma la voluntat de negociar fins a l’últim segon per arribar a un acord en el marc de la legalitat vigent. TMB assegura que els representants sindicals han tancat la porta al diàleg, sense valorar les propostes de la companyia. TMB recorda que hi ha un acord per crear un bonus anual, de caràcter variable, que pot arribar a un màxim 610 euros i que representa un increment addicional de l’1,5 %. L’acord té valor de conveni i abonar-lo està condicionat a la signatura definitiva del conveni.