La mort d’un motorista de 48 anys en un accident de trànsit a la ronda de Dalt aquest diumenge ha elevat a 21 la xifra de víctimes mortals per accident de trànsit a Barcelona fins ara aquest any. Una xifra que iguala el nombre de morts en un sinistre en tot el 2018, quan encara falta un mes per acabar l’any 2019. Una altra dada preocupant és que segueix a l’alça el nombre de motoristes que han perdut la vida en un accident. Aquest any ja en són 14, tres més que l’any passat.

Els motoristes, el col·lectiu més accidentat

Del total de 21 víctimes mortals d’aquest 2019, 14 són motoristescinc són vianants que van morir atropellats, un és conductor d’un turisme, i un ciclistaTot i els esforços per reduir la sinistralitat dels motoristes, continuen sent el col·lectiu més vulnerableAquesta tardor ha estat especialment tràgica amb sis accidents en què un motorista ha resultat mort.

En canvi, els atropellaments mortals s’han reduït. L’any passat van morir vuit vianants i aquest any han estat cinc, la majoria persones grans tot i que també va morir un nen de cinc anys atropellat per una motocicleta a Sant Martí.

La ronda del Litoral, un punt negre

Les vies ràpides són els punts de la xarxa viària de la ciutat on la sinistralitat és més alta. A Barcelona en particular, el pitjor registre és per a la ronda del Litoral amb tres accidents mortals: el 24 d’abril, el 7 de juliol i  el 9 d’agost.

A la Gran Via també s’han produït tres sinistres mortals: un motorista hi va perdre la vida el 26 de gener, el 3 de juliol un home de 76 anys va morir atropellat per un camió, i també per l’atropellament d’un camió va morir a la Gran Via un ciclista repartidor de Glovo, fet que va generar una onada de solidaritat del col·lectiu de repartidors.