motorista mort drassanes

Un motorista de 54 anys ha mort aquest dilluns al matí en un accident de trànsit a l’avinguda de les Drassanes, al Raval. El sinistre s’ha produït poc després de les set del matí a l’alçada del número sis i s’hi ha vist implicat un camió. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dotacions de la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i també del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

La Guàrdia Urbana investiga les causes del sinistre per poder-ne fer l’atestat corresponent.

És el vuitè motorista mort en accident

Aquesta és la vuitena víctima mortal en accident de moto a Barcelona aquest 2023. La primera va ser el 24 de març, quan un motorista va perdre la vida en un accident amb un NitBus a Ciutat Meridiana. Menys de 24 hores després, el 25 de març, va morir un segon motorista en un accident de trànsit a la ronda del Mig a Sants-Montjuïc. Un mes després, el 28 d’abril, un tercer motorista va morir en un accident de trànsit al Baix Guinardó.

El 20 de juny hi va haver una altra víctima en un accident entre una moto i un cotxe de la Guàrdia Urbana al Guinardó i gairebé dues setmanes després, el 3 de juliol, hi va haver un altre accident mortal en què la víctima va ser un motorista, en aquest cas a la ronda de Dalt. A principis d’octubre l’exboxejador Xavi Moya també va morir en un accident a la cruïlla del carrer d’Aragó amb Sicília. Fins ara, la darrera víctima va ser el 25 d’octubre, en un xoc entre una moto i una ambulància a Sant Antoni Maria Claret.

20 víctimes mortals en accident de trànsit

En total, aquest any s’han registrat 20 víctimes mortals en accident de trànsit. D’aquests vuit són motoristes, però també hi ha dos conductors de patinet, nou vianants, i una persona en un accident de trànsit.

Altres víctimes que no compten en el registre oficial

Al marge de les dades oficials de l’Ajuntament, hi ha víctimes que no entren en el registre del consistori. És el cas de les persones que acaben morint més de 24 hores després del sinistre, que no es comptabilitzen en el recompte municipal. Un exemple d’això és el del motorista que va morir quatre dies després de l’accident que havia patit.

Tampoc no compten com a mort oficial de trànsit a Barcelona les víctimes d’accidents produïts dins del recinte portuari. És el cas d’un motorista que va morir en sortir de la ronda del Litoral. L’any 2022 va tancar amb 23 víctimes mortals oficials: 16 motoristes, cinc vianants i dos conductors de cotxe.