obres metro l5 acaben

Els espectacles de carrer i les activitats de la Mercè inunden els carrers de la ciutat un any més. La recomanació és moure’s sempre en transport públic i especialment amb el metro en els desplaçaments pel centre de la ciutat. Amb la vaga desconvocada, el suburbà es reforça i funcionarà sense parar fins a la mitjanit de dilluns. Alerta perquè algunes línies de bus de tota la ciutat modificaran el seu recorregut durant les festes.

Talls de trànsit a via Laietana

Aquest dissabte, 22 de setembre, se celebra el Dia sense Cotxes i diverses línies de bus quedaran afectades pels diferents actes que tindran lloc a la ciutat. Hi haurà talls de trànsit a les següents vies de la ciutat:

 • Tall de via Laietana
  • Hora: tot el dia.
  • Línies afectades que es desviaran o se’n limitarà el recorregut: V15, V17, 45, 120.
 • Tall de Gran de Gràcia
  • Hora: de 17 a 21 hores.
  • Línies afectades que es desviaran o se’n limitarà el recorregut: V17, 22 i 24.
 • Tall de rambla de la Marina
  • Hora: de 8 a 15 hores.
  • Línies afectades que es desviaran o se’n limitarà el recorregut: 79

Afectacions als busos al Paral·lel

Durant tot el cap de setmana es modifica el recorregut de les línies de bus H14, V11 i 21 a l’avinguda Paral·lel, amb canvis en el trajecte i supressió d’algunes parades.

Estrena de la llera del Besòs

Aquesta Mercè s’inaugura un nou espai d’oci a la llera del Besòs, al barri del Bon Pastor, amb activitats de circ, música i dansa.  S’hi pot arribar amb les línies de metro L9 i L10 (parada Bon Pastor). Si s’opta pel bus, les línies 11, 60, H4 i V33. 

Festa Castellera a Sant Jaume

La plaça de Sant Jaume torna a convertir-se en el centre de l’activitat castellera, tant diumenge com dilluns, Dia de la Mercè. S’hi pot anar en metro baixant a Jaume I o Liceu, unes estacions que estaran molt concorregudes, per això TMB recomana utilitzar també les parades de Catalunya, Urquinaona, Drassanes o Barceloneta. També s’hi pot arribar en autobús amb les línies V13, V15, V17, 45, 49 i 120. 

Piromusical de la Mercè

Com cada any, el Piromusical es convertirà en un dels plats forts de la Mercè. L’espectacle, que atreu cada any prop de 100.000 espectadors, afectarà la mobilitat als entorns de la plaça d’Espanya entre les 22 h i les 24 h . La recomanació és arribar-hi en metro a les estacions d’Espanya, Rocafort i Poble-sec, i com a alternativa propera, Hostafrancs i Tarragona.

El trànsit es tallarà a la plaça d’Espanya, l’avinguda de la Reina Maria Cristina, l’avinguda de Rius i Taulet, el carrer de Mèxic, l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia i el carrer de Montanyans des de la plaça de Sant Jordi fins al passeig de Santa Madrona. Es modificarà el recorregut de les línies de bus  D20, D40, H12, H16, V7, 13, 46, 52, 65, 79, 109 i 150.

Aquí podeu consultar el mapa de TMB sobre els escenaris de la Mercè i les recomanacions per arribar-hi en transport públic.