Dilluns, 24 de setembre, és un dia ben marcat en el calendari casteller de la ciutat. La diada de la Mercè d’enguany serà a set bandes i, de nou, a l’antiga. És a dir, les colles tindran un temps determinat per alçar totes les construccions, sense rondes. Repassem els reptes o les assignatures pendents amb què arriba cada colla a la plaça de Sant Jaume.

Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona encaren la Mercè sense haver descarregat aquesta temporada cap construcció de nou pisos. Els de Jordi Planas van portar a Màrtirs Street, a Vilafranca del Penedès, el 3d9f però en aquella ocasió va quedar en intent desmuntat.

Castellers de Sants

Els Castellers de Sants anuncien una “revolució borinota” per a aquesta tardor. Els de Pere Camprovín van marxar de vacances amb un gamma extra al sac, el 2d9fm que van descarregar al Pla de la Seu de Tarragona. També han assolit en el que va del 2018 les dues construccions bàsiques de nou, el 3d9f i el 4d9f.

Castellers de la Vila de Gràcia

Els de la Vila “baixaran a Barcelona” amb la intenció de descarregar el segon 3d9f de l’any. També hi volen afegir la torre de vuit amb folre, que van coronar per la Festa Major de Gràcia.

Castellers del Poble Sec

Els Castellers del Poble Sec enguany tenen en cartera els dos castells bàsics de set i quatre construccions de la gamma alta de set, el 5d7, el 7d7, el 3d7a i el 4d7a.

Castellers de la Sagrada Família

Els Castellers de la Sagrada Família treballen per poder portar el 4d8 abans d’acabar la temporada. Per la Mercè, els del Poblet es podrien retrobar amb altres construccions que han portat a plaça enguany com el 3d7xs.

Jove de Barcelona

La Jove de Barcelona té ganes d’estrena. La torre de set és un dels seus objectius i veurem si opten per estrenar-la a la plaça de Sant Jaume.

Castellers de Sarrià

Els Castellers de Sarrià participaran per primer cop en la Mercè després de la refundació de la colla. Ja van trepitjar la plaça de Sant Jaume en la diada de Santa Eulàlia, al febrer. Els sarrianencs arriben amb un propòsit complert: haver descarregat tres castells de sis en una diada.