L’ATM ha decidit, finalment, no recuperar l’horari nocturn del metro durant el cap de setmana. Una opció que l’ens de transport públic havia estat valorant les darreres hores. Segons han explicat fonts de l’ATM a betevé, mantenen els horaris perquè de moment no preveuen un augment important de la demanda del servei. Sobretot, tenint en compte que les activitats d’oci nocturn estan tancades i la restauració treballarà només fins a les 23 h. Per tant, el servei funcionarà de 5 a 0 h.

Augment de freqüència

Des de TMB aclareixen que l’oferta de metro s’anirà adaptant a l’evolució de l’activitat i que s’augmentarà la freqüència de pas dels combois en la franja del vespre i nit. La decisió es pren per la fi del toc de queda i per tant, amb la previsió que hi hagi més usuaris de 22 a 0 h.

L’horari es podria ampliar a les 2 h

La possibilitat d’ampliar encara més l’horari no es descarta. TMB diu que en funció de com evolucioni l’activitat i les necessitats de mobilitat, (si es reobre l’oci nocturn), es plantejarà l‘extensió fins a les dues de la matinada els divendres i vigílies de festa. Posteriorment, es podria estudiar reestablir el servei continuat dels dissabtes a la nit i altres dates significatives.

Un any difícil per al transport públic

La decisió de suspendre el servei de metro durant la nit dels caps de setmana es va prendre fa més d’un any —el 20 de març del 2020—, quan es va eliminar el servei ampliat dels divendres fins a les 2 h i el servei ininterromput de dissabte a diumenge. Després, l’horari es va reprendre parcialment, fins a les 2 h , però el mes de juliol l’augment de brots va obligar a suspendre’l de nou.

La davallada del nombre de passatgers durant la pandèmia (es van perdre gairebé la meitat dels que habitualment fan servir el transport públic) va suposar un sotrac per a TMB durant el 2020. Finalment, però, l’any es va poder tancar amb números verds gràcies als ajuts de l’Estat i als estalvis interns. A més, a poc a poc, s’ha anat recuperant el volum de passatgers. Mentre que durant el confinament a enfonsar-se fins al 10 %, ara ja se situa en el 60 % de mitjana.