La T-Mobilitat es començarà a implementar a partir de l’1 de gener del 2022 a l’àrea metropolitana. Després de sis anys d’endarreriments, finalment, el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha posat data al procés en una entrevista a Catalunya Ràdio. La implantació es farà per fases, de forma progressiva, amb la intenció d’estrendre-la a tot Catalunya. “Volem que aporti més usuaris al transport públic”, ha assegurat.

Les proves pilot començaran al juny

Calvet ha confirmat que les proves pilot es faran aquest juny “en alguns títols de transport i en algunes zones”. De fet, ha explicat que moltes de les validadores dels Ferrocarrils de la Generalitat i del metro ja disposen del sistema “contactless” per quan es posi en marxa.

Màquines T-Mobilitat
Validadores amb el sistema per contacte incorporat

La T-Mobilitat ha de ser el primer títol de transport a Catalunya que funcioni amb tecnologia per contacte i que s’adapti a cada usuari. Això vol dir que la targeta permetrà cobrar segons el recorregut fet, cosa que implicarà superar l’actual sistema de corones tarifàries.

Sis anys de calendaris incomplerts

La posada en marxa de la T-Mobilitat s’ha anunciat diverses vegades i sempre s’ha acabat posposant. La primera vegada va ser el 2015, i el 2017 es va presentar el futur bitllet durant el Mobile World Congress.